Banenverlies Rabobank komt op ruim 1200

Fokke Zaagsma
Utrecht

Op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vervallen de komende 3 jaar 1240 banen. Dat bevestigde een woordvoerster van de bank donderdag na een bericht van Het Financieele Dagblad (FD).

In januari had Rabobank aangegeven dat er tussen de 1000 en 2000 banen zouden worden geschrapt. De vakbonden hekelden toen met name de ruime marge die het bedrijf hanteerde.

Het grootste deel van het banenverlies komt door een afbouw van wat de zegsvrouw „externe inhuur” noemde. Het aantal mensen dat bij Rabobank zelf van de loonlijst verdwijnt, komt op circa 460. De bank probeert die mensen naar ander werk te begeleiden, maar kan gedwongen ontslagen niet geheel uitsluiten. Door de hele organisatie heen verdwijnen arbeidsplaatsen.

Rabobank wil met de ingreep 220 miljoen euro aan kosten besparen. Daarvan wordt met het donderdag aangekondigde banenverlies 190 miljoen euro gerealiseerd. De komende tijd gaat de bank kijken hoe de resterende 30 miljoen euro aan bezuinigingen kan worden gehaald.

Mogelijk leidt dat nog tot extra een verlies van werkgelegenheid. „Maar we blijven ruim binnen de eerder aangegeven bandbreedte”, aldus de woordvoerster.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.