Premium

Kunstenaarsdorp in spé

Kunstenares Inge Tesselaar met haar schilderijen in haar tuin samen met Wil Bellinga, Melany en Michiel Tegelberg, Lenneke Roelofsen en Freek Bellinga.
© Foto Peter van Aalst

Wie vanuit de bebouwde kom van Den Helder Huisduinen in rijdt, krijgt een prachtige metamorfose voor zijn kiezen. Van sobere complexen van vier etages naar vrijstaande woningen in het groen en van rechte straten naar door de duinen kronkelende weggetjes. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Huisduiners trots zijn op hun stek. En dat laten ze zondag voor de vijfde keer zien tijdens het Rondje Cultuur Huisduinen.

De discussie wordt regelmatig gevoerd, beamen ze. Of Huisduinen misschien wel het kunstenaarsdorp in opkomst is. „Er zijn hier veel mensen die iets doen met kunst”, vertelt Michiel Tegelberg, tijdens het rondje verantwoordelijk voor onder meer de muzikale omlijsting en de dichtkunst. „Ik heb het gevoel dat het Rondje Cultuur Huisduinen ook bijdraagt aan dat kunstimago. Er zijn er zelfs die dromen van een alternatief voor Bergen, maar het is de vraag of je dat moet willen.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen