Knokken in krappe kelder van derde klasse

Paulo Ramler
Winkel

De strijd om de titel is amper nog spannend te noemen. Koploper De Blokkers heeft een haast onoverbrugbaar gat geslagen. Hoe anders is het in de kelder van de competitie. Waar zelfs VIOS, na de terechte en belangrijke zege op Winkel (1-3), na een uitzichtloze periode nog altijd meedoet.

De Warmenhuizers zijn bezig aan hun negende leven. De laatste kans om directe degradatie te ontlopen en die mogelijkheid wordt de afgelopen weken met beide handen aangepakt. Blijft de formatie van oefenmeester Jeffrey Androg deze lijn doorzetten, dan is zelfs het ontlopen van de nacompetitie weer een reëel streven. Ook de equipe uit Winkel houdt de spanning er voorlopig in. Hoewel dat team op een veilige tiende plek staat, met evenveel punten als SRC, maar een iets minder negatief doelsaldo, is er inmiddels geen ruimte meer voor fouten. Toch was trainer Douwe Visser naar eigen zeggen ’niet eens heel ontevreden’. ,,We creëerden voldoende kansen, alleen geven wij ze ook te makkelijk weg’’, zei hij na afloop van de pijnlijke nederlaag.

Voorteken

Hij had wel een punt, maar de gemiste strafschop van aanvoerder Youri Wegman leek een voorteken voor een middag waarop alles mislukte. Op dat moment keek Winkel overigens al tegen een achterstand aan, want Nick Schipper was na een paar minuten trefzeker: 0-1. De gelijkmaker kwam op naam van Jeroen Smit, die verreweg de gevaarlijkste man was aan de kant van de gastheer, maar die vreugde was van korte duur. Na door koppen van Schipper nam Kai Botman de bal ogenschijnlijk met de arm mee en hij mikte raak: 1-2. ,,Ik heb mensen gehoord over hands. Kon het zelf niet zo goed zien’’, aldus Androg, die het maar als een soort van goedmaker bestempelde. ,,Want die penalty was ook niet terecht.’’ Na de hervatting bekroonde Schipper zijn rol van man van de wedstrijd met een tweede treffer: 1-3. Vervolgens mikte Smit nog op de lat en bleek Roy Berndt voor open doel iets te enthousiast toen hij de bal alsnog huizenhoog over kreeg. Er lukte inderdaad niets bij Winkel.

Ondanks de zege is VIOS nog altijd de hekkensluiter van de derde klasse. Het verschil met het ’veilige’ Winkel is echter drie punten. Volgende week komt nummer twee VVW naar Warmenhuizen om het aantal wedstrijden gelijk te trekken. Weet VIOS dat te winnen, dan ziet de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit. ,,Het gaat alleen erg lastig worden. We moeten het nu niet gaan zien als spanning. Gewoon blijven genieten’’, geeft Androg zijn spelers mee. Zo staat collega Visser er op zijn beurt ook in. ,,De tijd van in paniek raken is voorbij. Daar ben ik niet meer mee bezig. We blijven rekening houden met nacompetitie. Als het gebeurt, dan is het maar zo. We doen er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen