Inbraak in Enkhuizen

Cees Beemster
ENKHUIZEN

Een bewoner van de Zuider Kadijk in Enkhuizen is slachtoffer geworden van een inbraak. Volgens de politie is in zijn huis apparatuur, een rijbewijs, geld, en een sieraad gestolen.

Volgens de website 112 Westfriesland zou de bewoner dinsdagochtend een inbreker in zijn woning hebben betrapt, maar die wist vervolgens snel te ontkomen.

Dat de bewoner een dader betrapte, is volgens politiewoordvoerder Kelly van der Zeijs bij de politie niet bekend. ,,De inbraak is rond half vijf ’s ochtends gepleegd’’, laat zij wel weten.

De politie wil vanwege het nog lopende onderzoek niet zeggen wat voor apparatuur er precies gestolen is. Volgens 112 Westfriesland gaat het om drie iPads, drie iPhones en twee andere telefoons. Volgens politiewoordvoerder Frank van der Voort klopt deze informatie niet.

De dader die betrapt zou zijn, zou een vrij lange man zijn die met spullen weg wist te komen. De inbreker(s) kwamen het huis binnen via de badkamer.

Ook in een restaurant in de Torenstraat van Enkhuizen is ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Hier is volgens de politie geld gestolen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen