Wetenschappelijk onderzoek naar seks op Lowlands

1 / 2
Floris Noort

Een potje seks in een klamme tent, onder invloed van de nodige glazen alcohol. Het vermoeden bestaat dat de gemiddelde festivalganger er wel pap van lust. Maar serieus onderzoek is daar nog nooit naar gedaan.

Het project Lovin’ Lowlands moet daar verandering in brengen. Twee wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam gaan onderzoek doen naar het seksleven van festivalgangers op Lowlands. Er wordt van alles aan de deelnemers gevraagd. De onderzoekers willen weten hoeveel, met wie, waar en hoe veilig Lowlandsbezoekers seks hebben. En misschien nog wel belangrijker: hoe leuk is die seks eigenlijk?

Een paar maanden geleden werd in België op internet een enquête gehouden over seks op festivals. De uitkomsten waren opvallend. Zo bleek ruim driekwart van de 17.000 respondenten het zeker één keer te hebben gedaan tijdens het evenement. In de meeste gevallen was dat met hun partner. Maar ze hadden ook seks met meegereisde vrienden of mensen die ze net tijdens het festival hadden leren kennen. Ook opvallend: van degenen die een datingapp als Tinder gebruikten, dook maar liefst 43 procent nog hetzelfde festival met de match de koffer in.

Het onderzoek van de Amsterdammers is wezenlijk anders, omdat de bezoekers ook tijdens het festival ondervraagd worden. Zo valt te meten wat zon, drank en drugs precies met het libido van een mens doen.

Meer informatie? Lees hier een interview met één van de onderzoekers of volg het onderzoek op Facebook.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.