Negende nederlaag biedt perspectief voor VZV

Paulo Ramler
Heerhugowaard

De inmiddels negende nederlaag van VZV biedt in ieder geval wel enigszins perspectief. Want waar de Veldtemers eerder meer dan eens kansloos verloren, zat er nu bij Hugo Boys tenminste voetbal in: 2-1.

Beter laat dan nooit, moet ook oefenmeester Koos Hidden hebben gedacht. Het voetbalseizoen is inmiddels al een behoorlijke tijd aan de gang en als zijn VZV niet snel punten gaat pakken, mag die formatie het volgend jaar op een lager niveau gaan proberen. ,,Ik moet hoop houden. We krijgen tenslotte het hele rechterrijtje nog. Wedstrijden tegen bijvoorbeeld Flevo en Nieuwe Niedorp, daar moeten wij het van hebben’’, snapt Hidden maar al te goed. Met dat feit in het achterhoofd was de trainer tevreden over de prestatie van zijn equipe. In het eerste bedrijf waren de bezoekers met name de bovenliggende partij. En tien minuten voor de rust zorgde Mike Leegwater voor de verdiende voorsprong: 0-1. Na de hervatting ging het echter alsnog mis. De visite uit ’t Veld was het helemaal kwijt en dat gaf Hugo Boys de gelegenheid om VZV echt pijn te doen: 2-1. Vlak voor tijd kon diezelfde Leegwater zich enigszins onsterfelijk maken, zijn poging werd van de lijn gehaald.

Opnieuw geen positief resultaat. En met slechts negen punten uit veertien wedstrijden, komt directe degradatie steeds dichterbij. Hidden: ,,Wij verdienden het om een punt te pakken. Hier kunnen we wel mee verder. Er was een periode dat wij verloren, maar ook ongelooflijk slecht speelden. Dat is nu niet meer aan de orde. Het begint nu in ieder geval weer een beetje op voetbal te lijken en dat geeft hoop.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.