Per trein door Rusland

© HSPublicity

Tsaar Alexander III kreeg het in 1891 eindelijk voor elkaar: in Vladivostok begon de aanleg van de eerste spoorlijn dwars door Siberië. Deze Transsiberische spoorlijn, waarover de Trans Siberië Express reed, is inmiddels de belangrijkste spoorlijn van Rusland en zelfs de langste ter wereld.

De transcontinentale spoorlijn is meer dan 9.000 kilometer lang en strekt zich uit van Vladivostok tot Moskou – langs de grens met China, dwars over de vlakten van Siberië en via het Oeral-gebergte naar Moskou. De route is vandaag de dag nog volop in gebruik.

Omdat de lokale bevolking ook veelvuldig gebruikmaakt van de trein, is een reis over de Transsiberische spoorlijn dé manier om het echte Russische leven te ervaren! De bekendste trein die over het spoor rijdt is de ‘Rossija’. De treinen vertrekken om de dag van Moskou naar Vladivostok en andersom. Een trein doet er zeven dagen over om Rusland te doorkruisen.

In Nederland biedt Tiaratours reizen aan met de Trans Siberië Express. Ook in een week Rusland doorkruisen? Op www.tiaratours.nl is meer informatie over deze bijzondere reis te vinden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.