Ontvoer-vader houdt zich onvindbaar

Gerard van Engelen
alkmaar

Klassiek geval van crime passionelle: vader ontvoert dochtertje na scheiding. Het kind (3) zit nu in Turkije en de moeder, die in Alkmaar woont, heeft het al sinds 2010 niet meer gezien.

Familieleed voor de Alkmaarse rechtbank woensdagochtend. Vader Abdullah G. (32) ontvoerde zijn dochtertje tijdens een verblijf van het gezin in Turkije. Een rechtszaak volgde. Op 7 september 2010 bepaalde de Turkse familierechter dat het kind bij de vader moest worden ondergebracht. Op 18 oktober trok dezelfde rechter dat bevel in en bepaalde dat het kind aan moeder moest morden ’teruggegeven’.

Dat is nooit gebeurd. De vader heeft laten weten het kind alleen te willen terugsturen naar Alkmaar als de moeder aan bepaalde voorwaarden voldoet. Die wil dat niet. De moeder heeft nu justitie ingeschakeld. Tot een inhoudelijke behandeling van de zaak is het gisteren nog niet gekomen omdat de raadsman van G. om aanhouding heeft gevraagd. De reden: hij heeft nog amper contact met zijn cliënt gehad, omdat die zich op een onbekende plaats ophoudt. ,,Dat kan Turkije zijn, België of Nederland’’, zegt advocaat G. Kruizinga.De rechters en de officier van justitie vroegen zich hardop af of de verdachte niet gewoon verstoppertje speelt in de hoop zo de procedure te saboteren. De raadsman zegde toe zijn cliënt acher de vodden aan te gaan. De zaak wordt nu op 29 maart behandeld.Mét of zonder Abdullah G.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.