OM: cel voor verdachte (16) steekpartij kermis Hoorn

Foto HDC Media/Hans van Weel

Foto HDC Media/Hans van Weel© Foto: Holland Media Combinatie/Hans van Weel

Ron Amesz
alkmaar

Het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar heeft celstraf geëist tegen de 16-jarige jongen uit Zwaag die wordt verdacht van het doodsteken van de 17-jarige Etiënne de Boer uit Westwoud op de kermis van Hoorn in maart dit jaar. Dit maakte het OM vrijdag bekend.

De verdachte hangt een celstraf van 15 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk boven het hoofd. Ook wil justitie dat de rechtbank hem een gedragsbehandeling oplegt.

Het slachtoffer kwam op 17 maart om het leven nadat hij bij een vechtpartij met een mes in zijn hart werd gestoken. De vechtpartij ontstond waarschijnlijk doordat de vriend van het slachtoffer de verdachte aansprak op het uitschelden van een meisje.

De verdachte stelt dat het slachtoffer tijdens de vechtpartij per ongeluk op zijn mes viel. Volgens het OM wijzen de richting en diepte van de steekwond in het hart er echter op dat hij opzettelijk is neergestoken.

Het OM eist een groot deel van de celstraf voorwaardelijk op te leggen omdat de 16-jarige jongen zich positief heeft ontwikkeld sinds zijn voorarrest in juni na 3 maanden werd geschorst. Justitie ziet meer in een gedragsbeïnvloedende maatregel dan een langere jeugddetentie.

De rechtbank doet op donderdag 20 december uitspraak.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen