Marken laat zich in bekertoernooi overrompelen door Spirit'30

Redactie Waterland
marken

Als laatste voetbalclub in Waterland is Marken dinsdagavond uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi. Zondagderdeklasser Spirit'30 uit Hoogkarspel was met 1-3 te sterk voor de ploeg van coach Martin Boes.

De opdracht leek op voorhand niet onmogelijk voor de zaterdagtweedeklasser, maar in bekervoetbal kan alles. Op de overwinning van de ploeg uit West-Friesland viel weinig af te dingen. Spirit, dat hard op weg is naar de tweede klasse, was een geduchte tegenstander. De bezoekers overrompelden de thuisploeg met fraai combinatiespel.

Barry Rageh maakte al snel 0-1. Joost Koenis zorgde voor 0-2. Tekenend voor de onmacht van Marken was dat Patrick Leeflang pas na ongeveer een half uur het eerste schot op het doel van Spirit loste. Pas vlak voor rust ontwaakte Marken, dat via de sterk spelende Arno Boes dicht bij de aansluitingstreffer was. Het schot ging rakelings over.

Na rust toonde Marken een heel ander gezicht. De ploeg was veel agressiever en gunde de bezoekers nog maar weinig ruimte. Het leverde de 1-2 op. Tim Stap veranderde een schot van Aramez Poepon zodanig van richting dat doelman Michael Maes volstrekt kansloos was. Daarna kon het nog alle kanten op, maar in de slotminuut counterde Spirit alsnog naar 1-3: Jasper Vriend tikte een voorzet van Roel Botman simpel binnen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.