SRC hoeft hoop nog niet op te geven

Irene Bunel
Schagen

Het vormverschil tussen SRC en DWOW was tijdens de eerste helft van het onderlinge treffen zeer merkbaar. De thuisclub won terecht met 3-1.

Daarmee stijgt de ploeg onder leiding van André Rijnders wederom een plekje, ten koste van Grasshoppers. Terwijl de bezoekers, na een knappe opmars tijdens de tweede periode, nu weer genoegen moeten nemen met een plek in het rechterrijtje. Alles lijkt nog mogelijk in de onderste regionen van deze klasse, waardoor elk behaalde punt nu zeer belangrijk kan zijn. De spelers van DWOW leken daar de eerste helft geen boodschap aan te hebben.

Dramatisch

Trainer Eric van Geemen was na afloop zeer teleurgesteld: ,,Het lag volledig aan de instelling en inzet. Het was echt dramatisch en ik schaam me dood. Ik denk dat de spitsen nog nooit in hun leven zoveel ruimte hebben gekregen’’, aldus Van Geemen: ,,We hebben alles nog in eigen hand, maar dan zullen bepaalde spelers wel fitter moeten worden en hun niveau gaan halen.’’

Alle doelpunten vielen in de eerste drie kwartier. Martijn Verhoeven kopte de 1-0 binnen en tekende ook voor de tweede goal, op aangeven van Robbert-Jan klein. De thuisclub kreeg alle ruimte om rustig op te bouwen en rond te tikken. De bezoekers kwamen er de eerste twintig minuten helemaal niet aan te pas. Echter was de eerste aanval van de Wieringerwervers meteen raak via Martin Tjipjes. Klein maakte zelf de 3-1, na een prachtige steekpass van Mats Hoogenbosch.

Blessureleed

Lange tijd was het onzeker of Klein wel kon spelen. Vanwege een blessure heeft hij een week rust gepakt en pas na de warming-up werd besloten dat de smaakmaker ook van start zou gaan. Uiteindelijk maakte hij bijna tachtig minuten vol, hoewel hij de tweede helft haast onzichtbaar bleef.

De uitclub kreeg in die periode wat meer ruimte op het middenveld, wat onder andere resulteerde in een goed schot van Joop Groot. Keeper Roy van Ek had over de hele wedstrijd gezien weinig te doen, maar bleek bij SRC toch een belangrijke schakel. Niet alleen keerde hij in de tweede helft een prachtige kopbal, ook vloeide menig aanval voort uit zijn goede uittrappen.

,,De tweede helft konden we het niet meer belopen en voetbalden we te veel achteruit. Dat is een onvolwassenheid, maar we hebben weer drie belangrijke punten,’’, vertelde Rijnders: ,,Voor de laatste wedstrijden ga ik uit van onze eigen kracht. Pas aan het eind maak ik de balans op.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen