Onderzoek locatie kippenboerderij afgerond

Internetredactie
KIEV

De Nederlandse en Australische experts die zaterdag op de rampplek van vlucht MH17 hebben gezocht, hebben hun onderzoek in een van de vijf als belangrijk gemarkeerde locaties (kippenboerderij) afgerond.

Ze waren daar vrijdag al mee begonnen, meldde missieleider Pieter-Jaap Aalbersberg zaterdag. Opnieuw zijn er lichamelijke resten en spullen geborgen.

De 70 politiemensen en experts hadden zaterdag twee speurhonden tot hun beschikking. Omdat er nu meer tijd was, heeft het team meer terrein kunnen afzoeken.

„Rond het middaguur zijn op geruime afstand van het repatriëringsteam bij de kippenboerderij mortieraanvallen gehoord’, vertelt Aalbersberg. „Dit werd door de OVSE niet als dreiging voor het team beoordeeld. Daarom zijn de werkzaamheden niet onderbroken.”

Tegen 16.00 uur werd de zoektocht afgesloten. Het onderzoeksteam is vervolgens teruggekeerd naar de basis in Soledar.

Zondag is het doel om ten noordoosten van het dorp Rozsypne te gaan zoeken. Op die plek liggen wrakstukken van het neergestorte toestel van Malaysia Airlines.

„Verder wordt dan de missie zoals aangekondigd verder opgebouwd. Als de veiligheidssituatie het toelaat, gaan maandag vijf zoekteams van elk twintig experts zoeken en bergen”, zegt Aalbersberg. „De missie is dan volledig op sterkte.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.