Spirit'30 uitgeschakeld in KNVB-beker

Monique Bankras
Echt

In de bus op weg naar het verre zuiden filosofeerden de spelers van Spirit*30 stiekem al een beetje over de tegenstander in de tweede ronde: AZ. Vlak voor de aftrap beraamden supporters al speciale plannen voor unieke sjaaltjes met Spirit*30-AZ als opdruk. EVV maakte echter aan alle dromen een einde door in de eerste ronde van de KNVB-beker de ploeg uit Hoogkarspel te verslaan: 4-0.

Lang mogen de spelers en supporters van Spirit'30 woensdagavond hopen op een droomduel tegen de Alkmaarders in de tweede ronde van de KNVB-beker. Spirit*30 geeft namelijk prima partij tegen de topklasser. De kansenverhouding is voor rust zelfs gelijk. Tegenover de drie inzetten van EVV noteren de roodhemden ook drie gevaarlijke momenten. Joost Koenis is heel dicht bij een treffer nadat hij na een vrije trap opduikt bij de tweede paal. De verlengde voorzet vliegt rakelings aan hem voorbij.

Iets later poeiert Cees Duijn vanaf zestien meter hard op het doel. Keeper Michel Vercruijsse staat echter in de weg. De doelman van EVV wordt voor rust wel gepasseerd door een kopbal van Tom Deen. De van Andijk overgekomen spits heeft echter de pech dat hij de paal treft.

Op het moment van de kopbal van Deen is de stand al 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Yael Heatubun staat aan het einde van een soepele combinatie door het hart van de defensie van Spirit*30. ,,Als er een kans was om te stunten, was het vandaag**, vindt coach Rob van der Werff. Aanvoerder Cees Duijn sluit zich daar bij aan. ,,Het zat ook een beetje tegen. Als die goal wel valt, kunnen we nog meer achteruit leunen. En wellicht stunten. Met Hollandia heb ik zes keer tegen EVV gespeeld en nooit verloren. Vier keer winst, twee keer gelijk. Eens moet de eerste keer zijn, helaas vandaag.**

In de tweede helft neemt EVV namelijk afstand. Het verschil in niveau wordt zichtbaarder op het veld. Bij de thuisploeg, al sinds 5 juli in training, is altijd iemand in beweging. Hebben de spelers de rust om de vrije man te zien en ook te vinden. De Hoogkarspelers die pas drie weken in touw zijn, lopen zich wel een slag in de rondte, maar hebben niet meer de kracht en kwaliteit om de vrije man te vinden. ,,Conditioneel werden we minder. Dat is niet gek**, merkt Van der Werff op. Ook Duijn vindt dat zijn ploeg zich goed gepresenteerd heeft. ,,Het gaat allemaal net iets sneller. Wij zijn niet gewend onder deze weerstand te spelen. Maar we hebben het heel goed gedaan. Spirit*30 mag trots zijn.**

De supporters zijn dat ook. Gedurende de tweede helft verdwijnt AZ als onderwerp van gesprek. De roep om een eretreffer schalt door Limburg. Zelfs die is de dappere ploeg niet gegund als Roel Botman de bal voorlangs schuift. Wat rest is de droom. De droom over AZ, die voor EVV werkelijkheid wordt.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen