RKAV Volendam blijft behouden voor hoofdklasse

Redactie Waterland
volendam

De voetballers van zaterdaghoofdklasser Volendam kunnen zich opmaken voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse. De ploeg van de vertrekkende trainer Edwin Keizer won zaterdag zelf met 2-0 van Sportlust’46 en zag Ajax in en tegen concurrent Montfoort winnen.

Het is de beloning voor een fantastische tweede seizoenshelft, waarin Volendam 21 punten pakte. In januari leek de fomatie van Keizer rechtstreeks af te stevenen op degradatie, maar ruim drie maanden later staan de oranjehemden op de gedeelde achtste plaats. En dat mag een prestatie van formaat genoemd worden. Waar andere hoofdklassers spelers overal vandaan trekken, doet Volendam het met jongens uit het eigen dorp.

Volendam kwam wel beroerd uit de startblokken. De bezoekers gingen echter slordig om met de kansen. Na rust gooide Volendam alle schroom van zich af. De combinaties vlotten nu wel en in de counter bleek Rachid El Yaakoubi weer van onschatbare waarde. Zijn actie die de 1-0 inleidde, mocht er wezen.

Op snelheid schudde hij een paar tegenstanders van zich af, de combinatie met Jefrfey Bok paste ook precies, waarna Kevin Giele de afgemeten voorzet van dichtbij binnentikte. Uitblinker Bart Jonkerman kopte vervolgens zijn ploeg naar 2-0.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.