'Paradijs voor vissen' in de Wieringermeer

Marten Visser
Wieringermeer

’Een paradijs voor vissen en planten’.

Dat belooft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier begin volgend jaar aan te leggen in de Wieringermeer.

De organisatie maakt een nieuw paai- en opgroeigebied om zo de visstand in de regio te stimuleren. Omwonenden kunnen woensdag 24 september meer informatie krijgen over de plannen tijdens een speciale informatiebijeenkomst.

Het nieuw te vormen visgebied ligt ten zuiden van het Robbenoordbos en de Hippolytushoeverweg, grenzend aan de Den Oeversche Vaart.

,,Dankzij veel verschillende oevers ontstaat een paradijs voor vele soorten vissen en planten'', aldus het hoogheemraadschap.

Bijzonder aan het ontwerp is dat het de vorm heeft van schubben. Dankzij dit patroon ontstaat een variatie aan oevers met verschillende dieptes. ,,Er ontstaat een leefgebied waar vissoorten zoals de aal, rivierprik, spiering en de driedoornige stekelbaars zich kunnen voortplanten. Deze vissoorten zwemmen heen en weer tussen de zee en polder om te overleven.''

Belangstellenden kunnen 24 september tussen vijf uur en half acht op elk gewenst tijdstip binnen lopen in het gemeentehuis aan De Verwachting 1 te Anna Paulowna. Het hoogheemraadschap en de ontwerper beantwoorden vragen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.