Ook derde duinbrandje bij Petten onder controle (video)

Foto DNP.nu

Klein stukje duin bij Zuidschinkeldijk tegenover Zwanenwater ging verloren. Foto Richard Zut

Groot materieel bij brandje Groote Keeten. Foto Richard Zut

Brandweer heeft brand onder controle bij Gtroote Keeten, politie hoort getuige. Foto Richard Zut

1 / 4
zijpe

Donderdagmiddag rond half twee is een derde brandje in korte tijd gesignalererd in de duinstreek van de gemeente Zijpe. Het betreft het beboste duingebied langs de Westerduinweg, even ten zuiden van het ECN in Petten. Rond twee uur gaf de brandweer ook hier het sein 'brand meester' .

Even na twaalven waren kort na elkaar op twee plaatsen ook al duinbrandjes uitgebroken in Groote Keeten en vervolgens tegenover het Zwanenwater bij Callantsoog. De met groot materieel uitgerukte brandweerkorpsen van Den Helder en Schagen/Zijpe/Anna Paulowna, hadden ook deze beide brandjes snel onder controle.

De eerste brand woedde vlakbij strandafslag Voordijk langs de duinweg tussen Groote Keeten en Callantsoog. Hier ging een stukje duin van 50 vierkante meter verloren.

De tweede brand was nog kleiner, in de scherpe bocht aan de Zuidschinkeldijk tegenover het Zwanenwater bij Callantsoog. Mede in verband met de aanhoudende brandstichtingen van de laatste tijd in het duingebeid tussen Castricum, Schoorl en nu dus Groote Keeten, heeft de in grote getalen aanwezige politie diverse wegen afgezet. Van iedereen die het gebied verlaat, wordt de identiteit vasgesteld. Ook wordt gesurveilleerd met een helikopter boven het duingebied.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.