Noordkop mogelijk bij Friesland

noordkop

De gesprekken die gaande zijn over de vorming van een stadsregio in de Noordkop zijn allemaal goed en wel, maar er schuilt gevaar in de ontwikkeling van een Randstadprovincie. Want van die superprovincie zal Den Helder geen deel uit maken. Die waarschuwende woorden komen van Frans Klut, D66-raadslid in Den Helder.

,,Ik wil er straks in Provinciale Staten voor knokken dat deze regio deel blijft uitmaken van Noord-Holland. Zoals de kaarten er nu voor liggen lijkt het gebied boven Alkmaar buiten de boot te vallen als er een Randstadprovincie wordt geformeerd'', meldt Klut.

,,Wat nu bekend staat als Noord-Holland Noord wordt in dat scenario bij een nieuwe Waddenprovincie gevoegd. Dan komen we in een verband met Friesland en Groningen terecht en dat lijkt me een ongewenste ontwikkeling. Economisch zijn we namelijk veel meer verweven met het zuidelijk deel van Noord-Holland, dan met de noordelijke provincies aan de overzijde van het IJsselmeer.''

De discussie over een Randstadprovincie loopt nu een paar jaar. Deze superprovincie zal het grondgebied van grote delen van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland gaan beslaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.