Leerlingenaantal in Langedijk daalt flink

Sophie Jurriaans
Langedijk

Het aantal basisschoolleerlingen zal in de gemeente Langedijk met bijna twintig procent afnemen in de periode tussen nu en 2030. Met name in de kernen Noord- en Zuid-Scharwoude zal de komende jaren het aantal kinderen flink dalen. Dat blijkt uit een memo van wethouder Bert Fintelman aan de gemeenteraad.

Het aantal zal in Noord- en Zuid-Scharwoude zakken van 819 naar 562. Daarmee zullen die kernen bijna één derde minder schoolgaande kinderen hebben rondlopen dan nu het geval is.

Oudkarspel staat op tweede in de lijst van dalers, met een achteruitgang van 22,2 procent. Dat dorp heeft nu nog 368 leerlingen op school, straks zijn dat er nog 286.

Sint Pancras volgt met een daling van 13,9 procent. Momenteel is het aantal leerlingen daar 662, volgens de prognose blijven daar in 2030 nog 570 van over.

De terugloop zal volgens de voorspelling in Broek op Langedijk het minst toeslaan, maar het aantal zal evengoed afnemen met 10,3 procent. Het dorp telt nu nog 779 leerlingen, dat worden er tachtig minder.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.