Blessure De Randamie lijkt mee te vallen

Coach Jean-Marc Jaumin. Archieffoto

Casper Duin
Den Helder

Basketballer Sergio de Randamie zal woensdagavond uit voorzorg niet spelen in de oefenwedstrijd van Port of Den Helder Kings, thuis tegen Hasselt.

Hij viel zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Triet geblesseerd uit. In eerste instantie werd gevreesd voor een spierscheuring in de kuit. ,,De kwetsuur is nog te zien, maar hij heeft minder last’’, aldus coach Jean-Marc Jaumin. ,,Voor de zekerheid wordt er nog wel een echo gemaakt in het ziekenhuis.’’

Maurice Creek completeert de selectie van basketbaleredivisionist Port of Den Helder Kings. De Amerikaanse guard voegt zich donderdag bij de groep van Jaumin.

Daarmee is de elfkoppige spelersgroep, waarop de Belgische coach normaliter regelmatig een beroep zal doen, voor komend seizoen rond. Creek gaat met de vorige week gearriveerde Branden Frazier en Cole Dickerson het Amerikaanse trio vormen bij Den Helder.

De 1,96 meter lange spelverdeler Creek komt over van George Washington University. Daar tekende hij in zijn laatste seizoen in 32 wedstrijden voor gemiddeld 29,4 minuten en 14,1 punten.

Creek zal er woensdagavond nog niet bij zijn in de derde wedstrijd uit de oefencampagne van Kings. De Helderse eredivisionist spart om 19.30 uur in de Kingsdome met de Belgische tweedeklasser Hasselt. Daarna reist Kings af naar Duitsland voor deelname aan een driedaags internationaal toernooi, waar het vrijdag (Bayreuth), zaterdag (Hamburg) en zondag (Giessen) drie oefenduels speelt tegen Duitse teams.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.