Digitaal loket voor ondernemers in 2012

© HSPublicity

Ondernemers kunnen vanaf volgend jaar via één portal op internet zaken doen met de overheid. Op dit digitale Ondernemersplein wordt alle (overheids)informatie over ondernemerschap aangeboden. Ook kunnen ondernemers hier subsidies aanvragen en het Handelsregister raadplegen.

Het is de bedoeling dat alle overheidsorganisaties zich op termijn bij het digitale Ondernemersplein aansluiten, schreef minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie onlangs aan de Tweede Kamer.

Het digitale loket is onderdeel van de modernisering van de Kamers van Koophandel. De twaalf regionale KvK’s worden ondergebracht in één organisatie: het Ondernemersplein. Ook Syntens – een organisatie die innovatie in het MKB stimuleert – gaat hierin op. Behalve het digitale Ondernemersplein komt er, verspreid door Nederland, ook een aantal fysieke loketten.

Het kabinet heeft verregaande plannen om de huidige informatie-, voorlichtings- en ondersteuningsinfrastructuur op het gebied van (internationaal) ondernemerschap en innovatie grondig te moderniseren en te stroomlijnen. Het Ondernemersplein is een van die maatregelen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.