Het mooiste noorderlicht in jaren

Dit jaar is hét jaar om het noorderlicht te zien. Volgens berekeningen van de NASA brengt de winter van 2013-2014 de ideale omstandigheden om het poollicht te zien. Dat is het best zichtbaar in jaren met veel zonneactiviteit. Deze activiteit volgt een elfjarige cyclus en bereikt deze winter een hoogtepunt.

Het indrukwekkende natuurspektakel, dat groene en paarse flarden aan de poolhemel laat zien, is vaak uitgelegd als een goddelijk fenomeen. Tegenwoordig wordt het natuurverschijnsel wetenschappelijk verklaard: het ontstaat als elektrisch geladen deeltjes van de zon in de richting van de aarde worden geslingerd. Toch is het nog steeds een bijna spirituele ervaring om de nachtelijke regenbogen te aanschouwen.

Het noorderlicht neem je waar op het noordelijk halfrond, bijvoorbeeld in het noorden van Noorwegen. Met een speciale zeereis heb je alle mogelijkheid om het poollicht te zien. Stap aan boord van een luxe cruiseschip met speciale wekservice, zodat je niets van het kleurrijke fenomeen hoeft te missen. Het schip vaart van haven naar haven, zodat je ook kunt kennismaken met vele Noorse dorpen. (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.