Gezinshereniging optie voor Kulamani

Redacteur Den Helder
den helder

De met uitzetting bedreigde Kulamani Sithamparapillai kan in Nederland blijven als zij voldoet aan de voorwaarden voor omgekeerde gezinshereniging. Gistermiddag is de bejaarde vrouw aan haar heup geopereerd in het Gemini Ziekenhuis.

De 73-jarige vrouw, die al bijna tien jaar in Nederland woont, kan onder een aantal voorwaarden hier blijven. Zo moet ze onder meer ouder zijn dan 65 jaar, geen kinderen meer hebben in het land van herkomst en minimaal één kind in Nederland. Deze moet bereid zijn in het onderhoud van de moeder te voorzien. Daarvoor is een gezinsinkomen van minimaal € 2152,80 nodig.

Of de vrouw aan alle tien voorwaarden voldoet die worden gesteld, kon gisteren niet worden achterhaald.Voor de zogeheten machtiging voorlopig verblijf (mvv) zal de vrouw wél eerst terug moeten naar Sri Lanka waar ze de aanvraag moet doen.

Een verzoek om een verblijfsvergunning is geruime tijd geleden al afgewezen. ,Asiel wordt alleen verleend wanneer het land van herkomst onvoldoende bescherming biedt’’, zegt Sander van der Eijk van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). ,,Is dat niet het geval, dan moet je terug.’’

Lees het volledige verhaal in de Helderse Courant van vrijdag 2 december.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.