Agent schiet persoon dood in Purmerend [video, update]

Onderzoek vrijdagochtend op locatie waar de schietpartij plaatsvond.© Foto DNP.NU

1 / 3
PURMEREND

Een politieagent heeft vrijdagochtend een nog onbekend persoon doodgeschoten in Purmerend.

De schietpartij - wat vermoedelijk een vuurgevecht is geweest - vond plaats in het parkje bij de D. Kooimanweg. Dat is ter hoogte van de Wilgenhoekflat.

(Lees hier: Dode bij schietpartij Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend [video])

Er staat een witte tent staat op fietspad, vlakbij de brug over de Ringvaart. De politie is bezig met een groot sporenonderzoek, onder andere met speurhonden. Ondertussen houden agenten op de brug van Oostdijk naar de Burgemeester D. Kooimanweg kijkers tegen.

Een buurtbewoner zegt maar liefst zestien schoten te hebben gehoord.

Een getuige, die zijn naam niet wil geven, zegt dat hij ongeveer vijf schoten hoorde. Daarvoor hoorde hij roepen: „Staan blijven! Er is een wapen op je gericht!” De man wordt als getuige gehoord door de politie.

’Achtervolging voor schietpartij’

Volgens een andere buurtbewoner waren de eerste schoten rond half vijf te horen. Daarna was het stil. 10 minuten later volgden nog twee schoten. Voor de schoten was een achtervolging gaande, aldus buurtbewoners.

Het parkje waar de schietpartij plaatsvond wordt door de buurtbewoners als schimmig omschreven. Het is er slecht verlicht.

’Leuk is anders’

Joop Stokvis woont in woonboot aan de Oostdijk en hoorde vanaf half vijf meerdere schoten (over en weer). Daarna hoorde hij een hoop geschreeuw van meerdere mensen. Gevolgd door nog een paar schoten. Hij vermoedt dat de man op het fietspad is doodgeschoten, waar de tent ook staat. „Leuk is anders, eerst Nederland met 4-0 verliezen en nu dit”, zei hij.

OM doet onderzoek

De politie heeft het onderzoek overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM). Dit is een standaardprocedure als er een politieagent betrokken is bij een incident waarbij sprake is van letsel of overlijden. Volgens een woordvoerder van het OM is het onderzoek in volle gang: ,,We zijn druk bezig alle feiten en gebeurtenissen helder te krijgen.’’ Over de toedracht van het schietpartij en de identiteit van het slachtoffer wil het OM nog geen uitspraken doen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.