Seat presenteert zijn snelste productieauto ooit

Seat onthult zijn snelste serieproductieauto ooit: de Leon Cupra 280. Het getal 280 staat voor het vermogen van de tweeliter turbomotor in pk’s.

De Seat Leon Cupra 280 wordt aangedreven door een 2,0-liter TSI-turbobenzinemotor. Met een vermogen van 206 kW en een koppel van 350 Nm schiet de Cupra in minder dan zes seconden van 0 naar 100 km/uur.

Volgens Seat is het sportieve gedrag van de nieuwe Leon Cupra te danken aan onder meer het relatief lage gewicht (1.275 kg voor de driedeursversie) en het geavanceerde Dynamic Chassis Control-systeem (DCC). Diverse zaken die het karakter van de auto beïnvloeden, zoals de gasrespons, de schakeltijd van de DSG-transmissie, de stuurbekrachtiging en het ESP-systeem, kan de bestuurder via het Cupra Drive Profile-systeem aanpassen. De Cupra is voorzien van 19-inchwielen, ‘full led’-koplampen, nieuwe bumpers, een dakspoiler en twee ovale uitlaatpijpen. Binnen zien we een sportstuur en sportstoelen. De nieuwe Seat Leon Cupra 280 staat vanaf april bij de Nederlandse dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.