Overleven in Europa zal lastig worden voor Kras/Volendam

Redactie Waterland
volendam

De handballers van Kras/Volendam gingen zaterdag in de heenwedstrijd van de eerste ronde om de EHF-cup met 29-32 onderuit tegen het Slowaakse HK Topolcany.

Waar de Slowaken bulken van de routine, bracht Volendam-coach Mark Schmetz in sporthal Opperdam een piepjonge formatie binnen de lijnen. Op dit niveau breken juist de missertjes je dan vaak op, zo zagen ook de enkele getrouwen die de lokroep van de kermis in dorp eventjes hadden weerstaan.

Met intimidatiehandbal wilden de Slowaken vlot een beslissing forceren. Ze namen een snelle 1-5 voorsprong en handhaafden de marge tot bij de rust: 14-18.

Na de 14-19 nam Volendam het initiatief. Door treffers van Randy Duin, Jaap Beemsterboer, Boj van Limbeek, Maurits van Buren en nog eens Van Limbeek stond het plots 19-19. Opnieuw liep Topolcany weg, maar de gastheren waren bij 23-23 weer ’bij’. Echter, bij 24-24 scoorden de Oost-Europeanen twee keer in ondertal en was het beslissende gaatje geslagen.

De van Quintus overgekomen doelman Marco Woltersom stond in het tweede bedrijf onder de lat en deed het uitstekend. Geert Hinskens (ook van Quintus) kreeg in de eerste helft wat speeltijd, maar was nog niet heel gelukkig in zijn acties. De derde nieuweling Duncan Postel (Hercules en Jong Oranje) was nauwelijks ingebracht of hij liep kort op elkaar twee tijdstraffen op. Jeugdige onbezonnenheid wellicht nog. De ploeg liet – gebrek aan routine in acht genomen – als geheel toch een redelijke indruk achter

Van Limbeek was goed voor negen treffers, Randy Duin en Jorn Smits maakten er elk vijf.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.