Bezetting van gemeentehuis in Anna Paulowna tegen het licht gehouden

Martijn Gijsbertsen
anna paulowna

Hollands Kroon laat onderzoeken of de multifunctionele accommodatie De Ontmoeting een compleet andere invulling of bezetting moet krijgen.

In het gebouw aan De Verwachting, dat in 2009 in gebruik is genomen en twaalf miljoen euro heeft gekost, zit onder meer de gemeentelijke afdeling publiekszaken, houden burgemeester en wethouders kantoor en vinden gemeenteraadsvergaderingen plaats.

Leeg

Het is op voorhand niet uitgesloten dat de gemeente zich terugtrekt uit het eigen pand, waarvan de begane grond na het vertrek van de bibliotheek begin 2014 grotendeels leeg staat.

,,Zelfs of het gebouw de functie van gemeentehuis behoudt, staat ter discussie’’, beaamt woordvoerster Chantal Kolleman.

,,Als gemeenteorganisatie die op een andere manier - steeds vaker digitaal en van huis uit - werkt, is het de vraag of we niet minder ruimte nodig hebben. En bijvoorbeeld met één pand in plaats van twee gebouwen uit kunnen.’’

Hollands Kroon maakt ook gebruik van het voormalige gemeentehuis van Anna Paulowna aan de Burgemeester Mijnlieffstraat, waar zogeheten ’backoffice’-afdelingen zijn gehuisvest.

Interesse

Kolleman laat weten dat op korte termijn met verschillende partijen gesprekken worden gevoerd of zij interesse hebben om eventueel hun intrek in De Ontmoeting te nemen.

Om wie dat gaat, geeft zij niet prijs. Ook niet of dat de huidige medegebruikers, waaronder een kinderopvang en basisschool, zijn.

,,Het gaat om instellingen op het gebied van zorg, onderwijs, verenigingen en stichtingen. De huidige bestemming is maatschappelijk. Zo lang dat niet wijzigt, zijn commerciële partijen niet in beeld.’’

Kolleman zegt niet dat een vertrek van de gemeente uit De Ontmoeting aanstaande is.

Afwachten

,,We houden alles tegen het licht. Laten onderzoeken wat de beste, meest efficiënte en goedkoopste optie is. Het kan ook best dat alle ambtenaren deze kant op komen. De uitkomst is afwachten en niet in kannen en kruiken.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.