Flinke stijging in bezoek aan VVV's in Kop van Noord-Holland

Hedzer Faber
Noordkop

De VVV-vestigingen in De Kop van Noord-Holland hebben dit eerste half jaar een forse stijging van het aantal bezoekers gezien.

Het kantoor op Willemsoord, Den Helder is het bestbezochte kantoor. Dat heeft in het eerste half jaar 13.000 bezoekers getrokken, een getal dat nog snel oploopt. Volgens regiodirecteur Marlies Groot komt dat door de combinatie met andere activiteiten, zoals de expositieruimte. Een formule die ze op termijn ook in andere vestigingen wil toepassen.

Schagen kreeg zo’n drieduizend mensen binnen, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook het kantoor in Callantsoog kreeg sinds de verhuizing van de Jewelweg naar het Dorpsplein een flinke toeloop aan publiek. ,,Op een goed moment hadden we in één week tijd vijfhonderd mensen méér binnengekregen dan anders’’, vertelt Groot. ,,We rekenen in onze kantoren gezinnen die binnen komen als één persoon, dus het werkelijke aantal bezoekers is nog groter.’’

Een scherpe vergelijking met vorig jaar is overigens lastig vanwege het faillissement van de vorige VVV. ,,Toch is de stijging een zeer positieve trend, mede dankzij het mooie weer.’’

Julianadorp doet niet mee in deze cijfers, dat kantoor is pas in de lente open gegaan. De andere kantoren zijn permanent open.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.