Getrainde meiden bepalen fietstempo

Redacteur West-Friesland
OPMEER

Zelfs een flinke valpartij, met talrijke schaafwonden en blauwe plekken tot gevolg, heeft hun moraal niet aangetast. Vijf vriendinnen beginnen volgende week zaterdag vol goede moed aan de Tour de Fris, een achtdaagse fietstocht van duizend kilometer dwars door Nederland.

,,Ja, het was een flinke valpartij’’, blikt Renske van Baar (14) terug op de laatste, onfortuinlijke trainingssessie. Renske ging onderuit en nam haar vriendin Maaike de Wit (15) mee in haar val. Ze kunnen er nu gelukkig om lachen.

Ondanks een zere knie stapt Renske vandaag gewoon weer op de fiets, om samen met haar vriendinnen trainingskilometers te maken voor de Tour de Fris. Van 28 april tot en met 5 mei fietsen ze dagelijks tussen de 110 en 140 kilometer. ,,Op zich moet het lukken straks’’, vindt Maaike. ,,Vorig jaar deden we het ook en toen in Frankrijk, met al zijn bergen en heuvels. Daar hebben we nu geen last van.’’

Aan de tweede editie van de Tour de Fris doen 28 jongeren mee van 14, 15 of 16 jaar. De meesten komen uit de gemeente Opmeer, maar ook een aantal uit Enkhuizen en Stede Broec. Gelogeerd wordt in scoutingsgebouwen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen