Carillon van Medemblik zwijgt, maar niet voor lang hoopt de gemeente

medemblik

Het carillon van Medemblik klinkt niet meer over de stad. De aansturing van het klokkenspel in de Bonifaciustoren zou dusdanig geoxideerd zijn, dat reparatie schier onmogelijk is. Het college van Medemblik heeft inmiddels onderzoek laten doen naar de reparatiekosten.

'Laat mij horen' staat op de plaquette in de kerkmuur, waarin de schenking van het carillon aan de stad gemarkeerd staat. In 1998 werd het aan de stad geschonken door zijn eigen inwoners, nadat de Stichting Carillon Medemblik een inzamelingsactie had gehouden onder bevolking en bedrijven van Medemblik.

Al enkele jaren kwakkelt het carillon, onder meer als gevolg van blikseminslag. Reparateurs werden ingeschakeld, maar dat mocht weinig baten. Het relais blijkt verroest en maakt sluiting. Daarom onderzoek het college nu in welke mate grondige vervanging nodig is en hoeveel dat de gemeente gaat kosten. Wethouder Kasper Gutter gaat ervan uit dat het carillon ooit weer als vanouds gaat klinken. ,,Als het half kan, moet hij wel hersteld worden.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen