Vlag kan uit voor Rangers

Vlag kan uit voor Rangers© AP

Redacteur Schagen
Schagen

De misschien wel meest bescheiden bewoner van Groenoord heeft maximaal uitgepakt. Na een klinkende 17-1 zege op Pioniers 5 ging in de vijfde klasse van de honkbalcompetitie de kampioensvlag uit voor Rangers.

,,We werden ’s morgens al een handje geholpen door Onze Gezellen’’, geeft succescoach Walter Wallé eerlijk toe. Odiz Frogs, de grootste concurrent van Rangers, ging daar met 7-5 onderuit. En dus begon de Schager equipe aan zijn missie met in het achterhoofd de wetenschap dat een beslissingswedstrijd om de titel een vangnet zou zijn mocht het tegen Pioniers onverhoopt mis zijn gegaan.

,,Maar onze cijfers lieten niets aan het toeval over’’, jubelde Wallé. ,,Een mooie uitslag voor een kampioenschap.’’

In een decor van lekker weer en een overvol ereterras nam het op en top gemotiveerde Rangers op waardige wijze afscheid van het niveau dat de ploeg is ontgroeid. Tegen een ploeg die dit seizoen bovendien verantwoordelijk was voor een van de twee onnodige nederlagen van Rangers.

,,Dat we ook een keer met 12-11 verloren van Odiz Frogs behoorde gezien de krachtsverhoudingen meer tot de mogelijkheden’’, aldus de coach.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.