Auto te water: één dode, drie gewonden (update video)

Foto DNP.nu/Sander Schoon

Leontien van Engelen
enkuizen

Bij een ongeval in Enkhuizen is zaterdagavond een auto met vier inzittenden te water geraakt. De bestuurder van de auto is zondagochtend aan zijn verwondingen overleden. De overige drie inzittenden zijn met onbekend letsel naar verschillende ziekenhuizen afgevoerd.

De bestuurder verloor zaterdagavond op de N506 door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hierdoor raakte de auto, even voorbij het industrieterrein, in een flauwe bocht van de weg. Het voertuig kwam op zijn kop in de sloot terecht.

Toen de hulpdiensten arriveerden werden een 39-jarige en een 35-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, op de kant aangetroffen. Deze mannen gaven aan dat er nog iemand in de auto zat.

Omdat het voertuig onder water stond kon degene die erin zat moeilijk adem halen. Politieagenten gingen daarom te water om het voertuig een stuk op te tillen. Al snel bleek dat naast een 18-jarige vrouw uit Hoorn, de bestuurder ook nog in het voertuig zat. Op het moment dat hij uit de auto werd gehaald ademde hij niet. Hij werd gereanimeerd en met ademhaling, maar in kritieke toestand, overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Hij overleed hier zondagochtend.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen