Statushouders in Diaconie in Edam

Jacco van Oostveen
edam

De monumentale Diaconie aan de Nieuwehaven 62 in Edam wordt in zijn geheel verhuurd aan statushouders. De vijftien kleine appartementen zijn bestemd voor vrijgezellen en stellen van verschillende nationaliteiten.

Volgens een woordvoerder van pandeigenaar Wooncompagnie gaat het om '20 tot 25 personen' van verschillende nationaliteiten. Acht kamers worden bewoond door stellen, de overige zeven door alleenstaanden. Er komen geen kinderen in het pand te wonen. De eerste bewoner, een man uit Kazachstan, arriveert op maandag 14 december. De laatste woning wordt in april opgeleverd. Het pand wordt momenteel verbouwd.

Buurtbewoners zijn afgelopen weekend per brief op de hoogte gebracht van de komst van de statushouders naar Edam. In januari wordt er voor omwonenden een rondleiding in het pand gehouden.

Wooncompagnie heeft zelf aan de gemeente Edam-Volendam voorgesteld om de appartementen te verhuren aan mensen die nu nog in een asielzoekerscentrum verblijven, maar wel over een verblijfsvergunning beschikken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.