Zomer op het Plein in teken van jaren vijftig en zestig

Een vol Canadaplein luistert naar het ensemble van Carel Kraayenhof tijdens Zomer op het plein 2015. © Foto JJfoto/Jan Jong

Kyrie Stuij
Alkmaar

Bluegrass- en Rock&roll-liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de eerste Zomer op het Plein zondag. Americanamuzikant Danny Vera en de band Blue Grass Boogiemen treden dan op, met als speciale gast Tim Knol.

Het evenement was al begonnen in winkelcentrum De Mare. Vanaf zondag is het ook tot en met 7 augustus elke zondag feest op het Canadaplein.

De vierkoppige band Blue Grass Boogiemen maakt energieke ’bluegrass’; een muziekstijl die eind jaren vijftig ontstond. Kenmerk is de hang naar het ’thuisland’. Folk met een jazzachtige structuur. De band bestaat 25 jaar en heeft vanwege deze gelegenheid een album opgenomen met diverse Nederlandse vocalisten. Een daarvan, Tim Knol, is zondag samen met de band te zien.

Danny Vera zorgt voor de nodige Americana. De Zeeuwse muzikant kreeg landelijke bekendheid in de huisband van Voetbal International op RTL7. Zijn vijf albums neigen naar de stijl van Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley, waarop invloeden uit de jaren vijftig en zestig de boventoon voeren.

De eerste editie van Zomer op het Plein is op 19 juni om 14.30 uur.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.