ACON laat zich zien op Friese Racing Expo

Kees Bakker
Sint Maarten

Autocrossorganisatie ACON staat met een grote stand op het Racing Expo evenement in Leeuwarden, dat het komende weekeinde in het Friese WTC-complex wordt georganiseerd.

Maar liefst vier crossauto’s plus een compleet nieuwe startwagen krijgen in de toegewezen ruimte van 100 vierkante meter een plek. ,,Vrijdag gaan we de zaak optuigen en de twee volgende dagen zullen we met een tiental medewerkers nadrukkelijk aanwezig zijn’’, stelt clubsecretaris Hans Kruijer. De stockcar van Waarlander Rutger Valk (Formule 1-kampioen 2015) en de rodeovoertuigen van Marco Jeninga (Breezand) en Dave Droog uit Heerhugowaard zijn te bewonderen.

Plaatsgenoot van laatstgenoemde – de bijna 70-jarige Sjaak Konijn – is ook van de partij. Na meerdere jaren afwezigheid keert hij terug bij de ACON. In samenwerking met Richard Kuykhoven komt het duo in april met twee kevers aan de start, waarvan er één wordt geëxposeerd. ,,Verder zullen promotie-dames op Xtreame Boards/balance wheels aanwezig zijn en posters plus flyers worden uitgedeeld,’’ aldus Kruijer.

De stand is tevens opgetuigd met twee grote led-schermen. Beelden van de races in Sint Maarten en de werkzaamheden aan de geheel vernieuwde - en met de stalen boarding omgeven - crossovaal kan men daar bekijken. Ook kunnen de bezoekers deelnemen aan een interactief spel.

Op de Racing-Expo worden beide dagen zoals gebruikelijk duizenden belangstellenden verwacht. Zaterdag 30 januari is de openingstijd van 10.00- tot 18.00 uur en zondag 31 van 10.00- tot 17.30 uur. Adres van het WTC-complex is: Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.