Directeur Sjon Koning weg bij Spaansen

Archieffoto 'bouw'

Redactie Schagen
Winkel

De Spaansen Groep uit Winkel en algemeen directeur Sjon Koning zijn uit elkaar. Het dienstverband van Koning met het bedrijf is recent beëindigd. Johan Spaansen neemt de directiefunctie over, naast zijn huidige taken.

Koning is opgestapt op aandringen van de aandeelhouders. De Spaansen Groep slankte onder zijn leiding de afgelopen jaren af tot 250 werknemers. ,,Er was sprake van een vertrouwensbreuk’’, aldus Johan Spaansen. ,,De aandeelhouders zien in Sjon meer een leidinggevende voor een groter bedrijf. Ze willen meer een werkend voorman.’’ Spaansen leidt de divisie grondstoffen en logistiek en vormde met Koning het bestuur van het bedrijf.

Koning kreeg in 2007 de algehele leiding als opvolger van Henk Spaansen. Eerder was hij financieel directeur bij het bedrijf.

Door de crisis in de bouwsector had de Spaansen Groep het de laatste jaren moeilijk. ,,Het vooruitzicht is nu weer goed, met bijvoorbeeld voor de prefab-woningbouw een goed gevulde orderportefeuille. Ik denk dat de familie het na de moeilijke jaren zelf weer wil gaan regelen. Ik wens het bedrijf daarbij veel succes.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.