Handballes voor DSS

Remco Tervoort
Heemskerk

De vrouwen van DSS dachten dat de gifbeker dit seizoen toch wel leeg zou zijn na zestien nederlagen op rij, maar blijkbaar was dit nog niet het geval. De Heemskerkse dames kregen zaterdag handballes van Dalfsen en verloren met 52-17.

De ruime nederlaag past wel een beetje in het seizoen van DSS, dat nog geen enkele wedstrijd in de eredivisie wist te winnen en zonder vertrouwen richting de nacompetitie gaat.

,,Ik heb niet eerder zoveel tegentreffers moeten incasseren als coach en dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding’’, waren de veelzeggende woorden van Johan van Huisstede.

DSS keek bij rust al tegen een 30-11 achterstand aan en begrijpelijkerwijs was de moed de speelsters tegen die tijd al in de schoenen gezakt. ,,We speelden de bal na rust plichtmatig rond en de wedstrijd sleepte zich voort. Bij elke tegenaanval was het prijsschieten. Maar kun je de speelsters kwalijk nemen dat ze de handdoek in de ring gooiden gezien het seizoen dat we achter de rug hebben? Dit is wel een grote klap.’’

Van Huisstede kon ondanks de oorwassing gelukkig ook nog lachen. ,,Het is te hopen dat niemand de krant vandaag leest.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.