40 jaar ’t Ruimteschip

Kinderen bijeen op het schoolplein van ’t Ruimteschip.© Foto Ruimteschip

Coen van de Luytgaarden
Opmeer

Ooit opgericht vanuit de parochie Hoogwoud voor kinderen in de nieuwe wijk.

De R.K. basisschool ’t Ruimteschip werd precies veertig jaar geleden gesticht. Sindsdien zijn vele generaties kinderen hier hun schoolcarrière begonnen. Dat wordt woensdag 5 juli herdacht en gevierd.

Tal van activiteiten staan er op stapel. Om 13 uur geeft burgemeester GertJan Nijpels het startschot voor de festiviteiten. Zo is er onder meer een fototentoonstelling te zien over 40 jaar ’t Ruimteschip. Illustraties herinneren aan tradities zoals de Oegandamars, de jaarlijkse sponsorloop, de vele schoolfeesten en de vaste sportdag. In de koffiebar is er voor ouders (vaak zelf oud leerling) gelegenheid herinneringen op te halen met door kinderen gemaakt gebak. Schooldirecteur Ton Koelemeijer is trots op wat er is bereikt: ,,We willen de school openstellen en laten zien dat het een bruisende en moderne school is die tegelijkertijd een vertrouwd omgeving biedt. We zijn trots op ’t Ruimteschip en willen dat delen.’’ Kinderen van ’t Ruimteschip hebben het schoolproject Kunst afgerond en tonen de resultaten tijdens een speciale expositie.

Woensdag zijn er ook vertegenwoordigers van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland (SKOW) aanwezig op ’t Ruimteschip. Er wachten basisscholen in Opmeer en Spanbroek spannende tijden in verband met grootschalige nieuwbouw. De gemeente Opmeer wil maar liefst 12,7 miljoen euro investeren in nieuwe schoolgebouwen in combinatie met integrale kind centra (ikc). Donderdagavond beslist de gemeenteraad over dit voorstel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen