Recreatiebad De Schots nog dicht

den helder

Het recreatiebad in zwembad De Schots is vooralsnog ook vandaag nog dicht. Wel kan er gezwommen worden in het instructiebad (peuterbad) en het gisteren vrijwel leeggelopen trainingsbad.

Even leek het erop dat er vandaag weer gewoon gezwemmen kon worden. Gisteren draaiden alle pompen weer in de kelder die door het wegstromen van zo'n vierhonderd kuub water blank had gestaan. De schade leek beperkt maar gisteravond waren er toch problemen met 1 van de vier pompen die het water moet rond pompen. Daar wordt momenteel aan gewerkt.

Het trainingsbad, dat vrijdagnacht door een zowel menselijke als technische fout vrijwe leegliep, is weer in gebruik. Er is water uit het buitenbad naartoe gepompt gemengd met water dat iets warmer was. Momenteel zal de temperatuur op zo'n 25 graden liggen in plaats van de normale 27.

Het was vanochtend niet druk in het zwembad. Elke zondagochtend is er ouder en kind zwemmen. Dat kan nu alleen in het peuterbad. Wel werd er veel gebeld met de vraag of De Schots alweer open is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.