Cas RC heeft niets in te brengen tegen Hilversum

Sander van Lubeck
Hilversum

Een verzwakt Cas RC is zaterdagmiddag met 69-0 weggevaagd door koploper RC Hilversum.

De ploeg van Rodney Hermans, dat zich als zesde en laatste kwalificeerde voor de kampioenspoule, startte deze poule met de zwaarst denkbare wedstrijd. Zeker met in het achterhoofd de liefst achttien blessuregevallen die de selectie telt, waaronder een stuk of tien basisspelers.

Een Cas in goede doen kan een zware dobber zijn voor de Hilversumse titelverdediger, zo bewees het de afgelopen jaren. Dat was zaterdag allerminst het geval, met een bank vol met spelers uit het tweede team. ,,Het was puur verdedigen wat we in de eerste helft deden’’, analyseerde speler Kees Beentjes na afloop. In zijn ogen kwam Cas met vier try’s tegen nog goed weg. ,,We kregen in totaal vijftien penalty’s tegen.’’

De rust werd bereikt met een 28-0 achterstand, maar vlak na de pauze lieten de Castricumse gasten even de koppies hangen. Dat leidde tot drie try’s vlak achter elkaar. Het noodlot bleef Cas achtervolgen, want de mannen in vorm Mark Jonker, Mark Wokke en Robert Samson vielen uit met blessures.

,,We kregen ook nog eens gele kaarten voor Rico Hoogenboom, Rob van der Velden en Matt Ball. Dan sta je dus in totaal een half uur lang met veertien man te verdedigen tegen een toch al geweldig team. Het klinkt misschien raar, maar in die zin valt 69-0 nog mee.’’

Hoofdcoach Rodney Hermans heeft vier weken tot de volgende wedstrijd, om de boel op de rit te krijgen. Dan, op zaterdag 16 januari, wacht de thuiswedstrijd tegen nummer vier HRC. Dat is de enige ploeg in de kampioenspoule waar Cas in de eerste helft van de competitie van wist te winnen. Hermans hoopt dan weer te beschikken over alle geblesseerde spelers, waaronder sterkhouders als Pieter Bob Wierenga, Tony Hoogenboom, Bart Schermer en de Nieuw-Zeelandse aanwinst Ben McDougall.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.