’Zero Fux’ uit Zaandam behandelde zijn elf honden slecht

Joost Verhagen
Zaandam

De 32-jarige Sohrab Y. uit Zaandam moest voor de politierechter in Haarlem verschijnen omdat hij elf honden, waaronder vijf puppies, flink zou hebben verwaarloosd. Sohrab Y. zei zelf dat hij de honden genoeg eten en drinken gaf, en dat ze hartstikke gezond waren. Ook werd Y. ervan beschuldigd dat hij diverse honden niet zou hebben laten registreren.

Sohrab Y. die zichzelf ook wel ’Boeman’ of ’Zero Fux’ noemt, zei dat hij gedurende die periode constant werd bedreigd door de groep Turkse jongeren rond vlogger Ismaïl Ilgun en dat hij daardoor nauwelijks voor zichzelf kan zorgen.

Ondanks dat zei Sohrab Y. dat de honden kerngezond waren en elke dag het beste vlees te eten hebben gekregen. De politie trof bij het ouderlijk huis van de 32-jarige Zaandammer de honden in hun benches aan met lege drinkbakken.

Volgens de politie zaten de dieren in hun eigen uitwerpselen en stonk het zo erg dat ze om de beurt naar buiten moesten rennen voor frisse lucht.

Conflict

Sohrab Y. moet binnenkort nogmaals voor de rechter verschijnen wegens een bedreigingszaak waarvoor hij momenteel in schorsing loopt. Hij zegt momenteel geen conflict meer de hebben met de groep jongeren.

Volgens justitie heeft Y. een tweetal honden bewust afgericht om erg agressief te zijn. „De expert noemde het moordmachines die op alles reageren met bijten”, aldus de officier.

Geen honden

Ze eiste een werkstraf van 60 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. De politierechter volgde deze eis. Volgens haar heeft Soerah Y. geprobeerd om honden te fokken voor het geld en is het hem vervolgens boven het hoofd gestegen.

Ze legde de Zaandammer een werkstraf van 60 uur op, waarvan 40 voorwaardelijk. Daarbij mag Sohrab Y. de komende 3 jaar geen honden meer houden.

Van de 11 in beslag genomen honden worden er 2 afgemaakt omdat ze te agressief zijn geworden. Voor de overige dieren wordt een nieuw huis gezocht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.