Zaanstad raakt besluit kwijt

Zaanstad raakt besluit kwijt archieffoto HDC Media

Zaanstad raakt besluit kwijt archieffoto HDC Media

null226 null226
zaanstad

De gemeente is de weigering van een vergunning om een stukje land in Assendelft te verharden kwijtgeraakt.

Eigenaar Schoenmaker heeft een deel van het terrein aan de Zeedijk met een laag asfalt bedekt. Toen Schoenmaker het terrein kocht lager er asfaltsintels en er stond een loods waarvoor wel vergunning is. Toen de gemeente in 2009 de verharding zag en Schoenmaker vergunning moest aanvragen, is geweigerd. In een later stadium vroeg Zaanstad aan Schoenmaker om opnieuw vergunning aan te vragen en ook die aanvraag is afgewezen.

Die ongewone procedure bracht Schoenmaker en diens advocaat op de gedachte dat de eerste aanvraag wel eens te laat afgewezen kan zijn. In zo’n geval zegt de wet dat de vergunning verleend moet worden.

Schoenmaker is de eerste afwijzing zelf kwijt en vroeg de gemeente via de Wet openbaarheid van bestuur om een afschrift. Zaanstad heeft dat besluit niet meer, luidde het antwoord. Advocaat Koos van Driel vat dat op als weigering en legde de bezwarencommissie van Zaanstad dinsdagavond zijn vermoeden uit. De commissie had graag van de gemeente gehoord waarom het afwijzingsbesluit er niet meer is, maar er kwam niemand namens Zaanstad.De bezwarencommissie adviseert B en W over twee weken en die beslissen daarna wat ze moeten met het bezwaar egen het ’geweigerde’ document.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.