Dode geit Rooswijk in laboratorium onderzocht

DeventerZaandijk

Het stoffelijk overschot van geit Henkie van kinderboerderij Rooswijk is onderzocht in een gespecialiseerd laboratorium in Deventer.

De kosten worden betaald door het Openbaar Ministerie en de stichting Forensisch Dierenonderzoek, die om hulp werd gevraagd vanuit Zaandijk.

’Doordat de sectie in Deventer mocht plaatsvinden, wordt het een juridisch ijzersterk rapport’, stelt Forensisch Onderzoek. De stichting is heel blij dat het OM bereid bleek mee te betalen aan het extra dure onderzoek. ’Dit is een teken dat ze de zaak behoorlijk serieus nemen’.

Het weefsel staat nu op kweek. Kinderboerderijbeheerder John Mooij: ,,Ze hebben mij gewaarschuwd dat lang niet al het gif kan worden aangetoond.’’

Geit Henkie werd tien dagen geleden dood aangetroffen. Op de bewakingsvideo was te zien dat iemand hem vlak voor zijn dood iets te eten gaf.

Een paar maanden geleden zijn ook andere dieren plotseling overleden. ,,Ik hoop ontzettend dat er iets wordt gevonden. Hopelijk helpt dit om een daderpatroon aan te tonen’’, zegt John Mooij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.