Muzieksubsidie vijftien Waterlandse scholen

Jacco van Oostveen
Purmerend

Vijftien Waterlandse basisscholen krijgen subsidie van het Fonds Cultuurparticipatie om vanaf volgend schooljaar meer en beter muziekonderwijs aan te kunnen bieden.

Het gaat om de Purmerendse scholen ’t Pierement, Het Tangram, Ranonkel, Oeboentoe, De Delta, Wheermolen, Carrousel, Kawama, Prisma, Klim Op, Marimba en De Roos. Ook De Verwondering in Monnickendam, de HM Van Randwijkschool in Ilpendam en De Koningsspil in Oosthuizen ontvangen subsidie. De scholen krijgen 10.000, 15.000 of 20.000 euro. Zij kunnen dat bedrag besteden aan bijvoorbeeld de aanschaf van instrumenten, maar ook de samenwerking aangaan met mensen uit de muziekwereld of de deskundigheid van de leerkrachten vergroten.

In totaal kunnen nu 67 extra basisscholen in Noord-Holland dankzij de subsidieregeling ’Impuls muziekonderwijs’ werken aan meer en beter muziekonderwijs. Het totaal aantal scholen in de provincie dat gebruikt maakt van de subsidieregeling komt na twee rondes op 178. In heel Nederland gaat het om ruim duizend scholen. De derde ronde gaat open op 2 oktober.

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.cultuurparticipatie.nl/impulsmuziekonderwijs

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.