Opel Ampera: dé auto voor Nederlands belastingklimaat

De elektrisch aangedreven Opel Ampera komt op de markt voor prijzen vanaf 42.900 euro. Een behoorlijk bedrag voor een auto die niet groter is dan een Opel Astra. Daartegenover staan echter belastingvrij rijden, geen bijtelling voor zakelijk rijders en lage verbruikskosten. En niet te vergeten: comfort!

De Ampera rijdt zo stil als een luxe limousine. De acceleratie is ronduit indrukwekkend dankzij een koppel van maar liefst 370 Nm, wat evenveel is als dat van hedendaagse tweeliter turbodieselmotoren. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 110 kW.

Tijdens de test lukte het een kleine zeventig kilometer volledig elektrisch te rijden voordat de benzinemotor moest bijspringen. Dat deed die trouwens ongemerkt. Alleen bij hard optrekken is hij op de achtergrond minimaal te horen. Maar doordat de benzinemotor alleen ‘helpt’ als het nodig is voor de elektriciteitsvraag, scoort hij een laag testverbruik van gemiddeld 3,1 liter over 100 kilometer. Met de opmerking dat we regelmatig stevig hebben opgetrokken. De topsnelheid van de Opel Ampera is elektronisch begrensd op 160 km/uur.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.