Henk Vedder stopt met Avondvierdaagse Schagen

Richard Zut
Schagen

,,Je moet altijd zorgen dat je stopt voordat je ruzie krijgt. Dat is gelukt, dus nu is het moment om ermee op te houden.’’ Henk Vedder (66) neemt donderdagavond afscheid van de Avondvierdaagse Schagen, waarvoor hij 25 jaar lang actief was als gedreven medewerker.

Vedder hield zich – samen met zijn vrouw Ada (60) – onder meer bezig met het telkens opnieuw plannen en uitzetten van de wandelroutes.

Henk raakte er in 1990 bij betrokken als werknemer de PTT in het oude postkantoor, op de hoek van de Nieuwstraat en de Beethovenlaan. Vedder over die tijd: ,,Veel mensen, onder wie Siem Wever en ook de directeur, werden toen enthousiast gemaakt om mee te helpen aan dit evenement. Het magazijn fungeerde in die tijd zo ongeveer als zenuwcentrum van de vierdaagse. Zo kwam ik bij de organisatie terecht.’’

Ruim voor die tijd wandelde Henk zelf een jaar of wat mee als vader van hun kinderen die op school zaten bij De Wegwijzer. ,,Maar toen de oudste in groep zeven zat, vonden ze dat toch maar niks met vader erbij.’’

Via zijn werk greep het wandelvirus hem dus alsnog. Henk en Ada, die volgend jaar 25 jaar bij de organisatie, waren nauw betrokken bij het inschrijven van de deelnemers, een precies werkje omdat de gegevens moesten kloppen om iedereen goed verzekerd te kunnen laten meewandelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.