Omzet AB Vakwerk boven 100 miljoen

Door Mike Deutekom
Middenmeer

AB Vakwerk heeft afgelopen jaar prima resultaten behaald. De winst van de coöperatieve personeelsvoorziener in Noord-Holland en Friesland steeg naar 3,4 miljoen euro. Ook de omzet ging met zes procent omhoog, naar 101,8 miljoen euro.

Het bedrijf, met in Noord-Holland vestigingen in Middenmeer, Obdam, Beverwijk, Purmerend, Texel en Zwaagdijk, heeft de wind mee in de sectoren waar het actief is. AB Vakwerk levert personeel in de grond-, weg- en waterbouw en de techniek en zag daar de cijfers stijgen. Ook in de kernsector ‘agri & food’ is er flinke groei geboekt.

Topman Hylke van der Veen is tevreden met de resultaten. ,,Met name de omzetgroei in de agri & food stemt tot groot optimisme omdat wij dit domein claimen en hier onbetwist marktleider willen zijn.’’ Hij verwacht dat de stijgende lijn dit jaar zal doorzetten.

De coöperatie heeft ruim 4300 leden, voornamelijk actief in de agrarische sector. AB Vakwerk heeft zich ontwikkeld van aanbieder van ‘boerenhulp’ tot volwaardige uitzendorganisatie. Bij het bedrijf werken 1100 vaste vakkrachten en 4000 flexwerkers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.