Oudega gaat de Zaanse Schans leiden

Piet Oudega.© Foto Lisette Janssen

Ivo Laan
Zaanstad

Piet Oudega (69) volgt Maarten Voster op als bestuursvoorzitter van de Stichting de Zaanse Schans. Oudega, die nu voorzitter is van Zaans Erfgoed, treedt per 1 september aan.

Voster moest vorig jaar afscheid nemen vanwege gezondheidsredenen. Oudega brengt veel ervaring mee naar zijn nieuwe functie. Zo is hij oud-wethouder van Zaanstad en maakt hij zich nu sterk voor het Zaanse verleden als voorzitter van de stichting Zaans Erfgoed. Ook is Oudega voorzitter van de stichting Zaans Schoon. De oprichters van deze stichting waren de initiators van de schans.

Zaanstad heeft Oudega voorgedragen en de stichting heeft de voordracht overgenomen. Oudega, die nog niet uitgebreid wil ingaan op zijn aanstaande benoeming, zegt in een korte verklaring: ,,Ik vind dit vooral een mooie klus, omdat de zorg voor het Zaanse erfgoed en de zakelijke aanpak moeten worden verenigd tot een uniek resultaat.’’

Het bestuur van de Zaanse Schans bestaat uit zeven leden, naast drie onafhankelijke leden bestaat het uit vertegenwoordigers van belanghebbenden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.