Vriendschap sluiten met de G-biljarters

Ruud Ramler
't Veld

In partycentrum De Vriendschap wordt zondag 21 februari het G-Star biljarttoernooi gespeeld. Een initiatief in samenwerking met De Dreef, woonzorg voor mensen met een verstandelijke beperking, en Esdege Reigersdaal, beide in Heerhugowaard.

De G-spelers die namens deze instellingen aan het biljart staan, worden gekoppeld aan een valide biljarter. Er wordt als altijd in poules gespeeld zodat elk deelnemend duo verzekerd is van tenminste vier partijen. In een finaleronde bepalen de groepswinnaars wie er met de wisselbeker naar huis gaat.

Telkens staan er vier spelers om het biljart. Er hoeft geen keuzestoot gemaakt te worden, elk team speelt twee keer als eerste en twee keer als tweede. De scores van de valide en G-speler worden doorgeteld. Het te maken aantal caramboles is het totaal van het team.

Rond de klok van half drie staat een koud en warm buffet klaar voor de G-spelers, aangeboden door de gastheer. Hun valide koppelgenoten kunnen tegen betaling mee eten. De organisatie is nog op zoek naar enkele biljarters die het leuk vinden om de G-spelers te begeleiden. Bellen naar 0226-421252.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.