Maak je foto’s nog mooier en beter

Leontien van Engelen

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een digitale camera. Reuzehandig om mee te nemen op vakantie of om gewoon altijd in je tas te hebben. Vroeger moest je wat voorzichtiger zijn met fotograferen omdat er met rolletjes werd gewerkt en iedere verknalde afbeelding er eentje was. Nu druk je gewoon op de deleteknop als een gemaakte prent je niet bevalt.

Nog leuker wordt het als je vrijwel niet meer op die deleteknop hoeft te drukken omdat je de instellingen van je camera goed onder de knie hebt. Want je kunt het toestel wel in de stand ’automatisch’ gebruiken, maar sommige omstandigheden roepen om handmatig ingrijpen in de instellingen van je camera.

Overal in de regio worden fotocursussen gegeven, maar niet iedereen heeft daar tijd of geld voor of zin in. Er is nu een fotoklasje te volgen via internet. Bart en Marcel kennen elkaar van de Fotovakschool en hebben de website Fotoklasje.nl opgericht. Via de site willen ze hun kennis van, ervaring met en liefde voor fotografie met anderen delen. Online verzorgen ze workshops en cursussen. De workshops (voor beginners en voor gevorderden) staan al op de site. Deze maand begint Fotoklasje.nl met een 15-delige online cursus die gratis gevolgd kan worden. Daarnaast krijg je regelmatig tips over bijvoorbeeld compositie, autofocus en witbalans. De site is ook nog eens interactief. Belangstellenden kunnen commentaar leveren op de tips en via Flickr is een speciale Fotoklasje-groep te vinden waar foto’s naar kunnen worden ingezonden die dan weer door anderen van commentaar kan worden voorzien. Leren met en van elkaar dus.

Leontien van Engelen

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.