Fietstocht 2

Michiel Snik© ROB, MARCEL

Michiel Snik

De fietstocht op 10 juni voor het Surinaams kinderhuis Samuël is een peulenschil voor de gemiddelde toerfietser. Dat vindt de 72-jarige Loet Reenders die zeker meedoet.

Dat maak ik op uit het mailtje dat deze krasse veteraan mij verbolgen stuurde naar aanleiding van mijn column afgelopen zaterdag.

Daarin schreef ik dat badmintonvrinden mij hadden overgehaald mee te doen aan dit ritje over Texel nadat ik hen in een wedstrijd had verslagen. Ik krabbelde terug nadat zij vertelden dat de gemiddelde snelheid op dertig lag en ik niet de fiets achterop mijn auto mocht zetten om bij de Teso pas op de trappers te gaan staan. Nee, ik diende in Schagen te starten voor een tocht van honderd kilometer.

Joop Hermans, die de rit mee organiseert, trekt vanwege mijn column ook aan de bel. Volgens hem zijn mijn badmintonvrinden ’opscheppers’ die zelf met een gemiddelde van dertig niet eens Callantsoog halen. De werkelijke gemiddelde snelheid ligt op de route die met hulp van de politie wordt beveiligd volgens Hermans ook veel lager, namelijk op 25. Onderweg wordt vier keer gestopt zodat de achterblijvers kunnen inlopen en met gesponsorde koffie en appelgebak kunnen bijtanken.

En mocht het gebak te zwaar vallen, er is ook een bezemwagen. Als ze daar nog een chauffeur voor zoeken mogen ze bellen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.